TELEMARKETING WORDT VAAK GEBRUIKT OM GOEDE RELATIES MET KLANTEN OP TE BOUWEN EN LEADS TE PRODUCEREN

Dit type marketing wordt gedaan door middel van telefoontjes om het aantal verkopen te winnen. Het werd voor het eerst gestart door een groep huisvrouwen, die een goede winst maakten door thuis te blijven. Later zijn er trainingen gegeven om deze vorm van marketing uit te breiden.

Het wordt vaak verward met televerkoop, terwijl beide termen hetzelfde kunnen klinken, maar ze zijn totaal verschillend. Een telemarketingagent moet afspraken maken met de prospects, terwijl een telesalesagent de verkoop telefonisch sluit zonder enige vergadering of afspraak.

Bedrijven gebruiken tegenwoordig elk platform dat beschikbaar is om hun bedrijf, producten en diensten op de markt te brengen. Ze gebruiken telemarketing, e-mailmarketing, advertenties en vele andere verschillende tools om omzet te genereren en hun bedrijf uit te breiden.

Maak je plannen om aan telemarketing te doen in je bedrijf? Ik adviseer Sky Liberty, die voornamelijk volledig in Nederland is gevestigd, een fantastische marketing heeft uitgevoerd voor een van mijn marketingcampagnes en het is uitgegroeid tot een groot succes.

Alle bovenstaande methoden hebben hun eigen voor- en nadelen. Telemarketing is een belangrijke manier om de verkoop van een bedrijf te verhogen vanwege het aantal voordelen dat het biedt. Het geeft direct antwoorden en laat klanten niet wachten op antwoorden. We kunnen de stemming en interesse van een dienstdoende persoon raden door hun gesprek met ons te beoordelen.

Het genereren van leads en het werven van nieuwe klanten is gemakkelijker met telemarketing omdat de beller alles kan vertellen wat de prospect wil weten of zich zorgen maakt.

Na een leadgeneratie-oproep zijn prospects warmer voor het bedrijf en heeft het bedrijf meer diepgaande informatie over de behoeften en vereisten van de klant, waardoor het voor het verkoopteam gemakkelijker wordt om later een verkoop te doen.

skyliberty.nl